Välkommen till Atrium

Atrium ideell förening startades 1997 och är ett arbetsintegrerande socialt företag. Vårt syfte är att öka livskvalitén för personer med olika former av psykisk funktionsnedsättning. Det gör vi genom att skapa arbetsträning, arbetstillfällen, rehabilitering och delaktighet. Atrium ska vara en skyddad plats där alla kan känna gemenskap, nyfikenhet och framtidstro.

Vi driver en mängd olika verksamheter där vi utför tjänster och producerar varor – men i våra verksamheter står alltid deltagande och arbetsdeltagaren i centrum.

Atriums olika verksamheter drivs enligt principerna för arbetsintegrerande socialt företagande. Det bygger på delaktighet, återinvestering och integrering i arbetslivet av personer som har svårt att få eller behålla en anställning på den ordinarie arbetsmarknaden.

Som beställare eller kund hos oss får du tjänster, service och produkter – men du bidrar också till vårt arbete för att skapa en skyddad plats där alla kan känna sig välkomna och behövda.

Deltagaren i centrum

Se film om varför arbetsplatser som Atrium behövs och hur vi arbetar i våra verksamheter.

Våra stödformer

Atrium erbjuder flera olika stödformer för de som blir arbetsdeltagare hos oss. Den form som passar bäst eller som behövs för just den aktuella arbetsdeltagaren kan anpassas efter individens behov eller det situationen kräver.

Arbetsdeltagare kommer till våra verksamheter med olika bakgrunder och med olika behov. Vi samarbetar med bland annat Arbetsförmedlingen, Växjö kommun, Försäkringskassan, Region Kronoberg, offentliga och privata arbetsgivare för att hitta rätt form av stöd, handledning och rehabilitering för den aktuella arbetsdeltagaren.

Välkommen in i gemenskapen

Atrium drivs och organiseras med allas medverkan i verksamheten. Vi skapar tillsammans en miljö där alla ska känna gemenskap, nyfikenhet och framtidstro. Alla som medverkar i Atriums verksamheter får riktiga och viktiga arbetsuppgifter – anpassade efter förmåga, förutsättningar och mål.

En psykisk funktionsnedsättning kan göra det svårt att klara av arbetet på en arbetsplats där kraven är höga. Vi finns här för att stötta dig utifrån dina behov. Vi tror att alla människor kan arbeta 100 procent av sin egen förmåga.

Atrium driver flera olika verksamheter som erbjuder ett varierat utbud av tjänster, tillverkar egna produkter – lagar, tillverkar eller reparerar efter beställning och önskemål.

Eftersom våra anställda och arbetsdeltagare kommer från olika bakgrunder, med olika utbildning och yrkeserfarenheter har vi både bred kompetens och spetskompetens inom många områden.

Vi erbjuder bland annat:

  • Hunddagis och hundsalong
  • Bygg- och renoveringstjänster
  • Bröd, kakor och smörgåsar
  • Cyklar och cykelreparationer
  • Tavelinramning
  • Sömnad
  • Snickeri, möbelrenovering och tillverkning
  • Gräsklippning, snöskottning och trädgårdsskötsel
  • Städning, fönsterputs, återvinning och tvätt
  • Och mycket mer...

Atrium Ideell Förening

Atriums Kansli
Verkstadsgatan 12
352 46 Växjö

kansli@atrium-vaxjo.org

Organisationsnummer: 829502-6390

Swish: 123 259 07 43
Bankgiro 5190-1353